Ideea îmbinării a două domenii – cel al vinurilor È™i cel al cocktailurilor – în scopul creării unor amestecuri noi È™i deosebite a fost provocarea iniÈ›ială È™i fără precedent a acestei cărÈ›i, scrisă pentru cei doritori să înveÈ›e fiecare nuanță a lumii băuturilor combinate.
MulÈ›umită creativității È™i îndelungatei experimentări în domeniu ale lui Gianfranco Di Niso, alături de barmani profesioniÈ™ti È™i graÈ›ie fotografiilor minunat realizate de maestrul în fotografie Fabio Petroni, această carte oferă o colecÈ›ie rară de reÈ›ete originale de cocktailuri. În acelaÈ™i timp, aceasta promite o plimbare savuroasă printre reÈ›ete clasice reinventate È™i cocktailuri contemporane, meÈ™teÈ™ugit combinate cu vermut È™i vinurile ademenitoare din sortimente speciale precum Sherry, Marsala, Madeira, Samos È™i Porto. VeÈ›i descoperi cum să preparaÈ›i rapid È™i uÈ™or băuturi ameÈ›itor de delicioase, care vor stârni admiraÈ›ia ori invidia celor care vor avea onoarea de a le degusta.
Fabio Petroni este un fotograf profesionist, care a colaborat cu personalități de top din domeniu È™i este specializat în fotografie portret È™i natură statică. Lucrează cu mari agenÈ›ii de publicitate, realizând numeroase campanii de promovare pentru firme È™i organizaÈ›ii recunoscute în toată lumea.
Gianfranco Di Niso este barman profesionist È™i câÈ™tigător al unor competiÈ›ii naÈ›ionale È™i internaÈ›ionale. Organizează numeroase cursuri de formare pentru barmani, aplicând metoda freestyle È™i tehnici cafè (www.bergamobarmanfreestyle.com). Din 1986 colaborează cu diferite instituÈ›ii în Bergamo È™i în zonele din apropiere.
David Manzoni este absolvent de Cinematografie la universitatea Catolică din Brescia. El combină pasiunea pentru filme cu cea pentru scris și gătit.