Lucrarea contine sfaturi valoroase pentru o alimentatie care inlocuieste pilonii bucatariei omnivore si care introduce alimente deseori cunoscute in gatitul de zi cu zi.
Deja se È™tie că o alimentaÈ›ie pe bază de leguminoase, cereale, legume È™i fructe este paÈ™aportul spre o stare de bine È™i o viață plină de energie. Având în vedere impactul limitat pe care o astfel de alimentaÈ›ie îl are asupra mediului înconjurător, e aproape o alegere inevitabilă. Filosofie sau beneficii pentru sănătate? Veganismul le include pe amândouă, cu condiÈ›ia să fim conÈ™tienÈ›i de avantajele È™i de dificultățile cu care ne vom confrunta. În afara faptului că reprezintă o sursă de nutriÈ›ie, mâncarea, după cum È™tim, e legată È™i de relaÈ›ii sociale, joacă un rol fundamental în sărbătorile noastre, în modul în care relaÈ›ionăm cu prietenii È™i în care facem afaceri.
Veganismul necesită anumite sacrificii care pot părea imposibil de realizat, mai ales până când învățăm ce alimente pot fi folosite pentru a înlocui friptura, puiul, ouăle, peÈ™tele, zahărul, mierea È™i aÈ™a mai departe. Această carte nu îÈ™i propune să fie o lucrare filosofică asupra eticii alimentaÈ›iei. În schimb, îÈ™i propune să fie un instrument pentru a afla mai multe despre ceea ce reprezintă de fapt noile reguli de alimentaÈ›ie.